top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Nijs

Vlaams Opleidingsverlof

Vlaanderen wil de leergoesting van de werknemers aanwakkeren en geeft de werkgever de expliciete rol om opleidingen voor te stellen aan hun werknemers. Hierdoor kunnen de werknemers hun toekomstkansen in de sector en op de Vlaamse arbeidsmarkt versterken, en geniet de werkgever van gemotiveerder en getalenteerder personeel.


Werknemers die minstens 50% tewerkgesteld zijn in de privésector (ook vzw’s) in Vlaanderen hebben het recht om bepaalde opleidingen te volgen en om op het werk afwezig te zijn met behoud van hun loon, in het kader van het systeem 'Vlaams opleidingsverlof'. De Vlaamse overheid (Departement Werk en Sociale Economie) vergoedt deze opgenomen uren aan de werkgever. Zodra er minstens 32 uren aanwezigheid door de opleidingsverstrekker geattesteerd zijn en er door de werkgever minstens evenveel opleidingsverlof werd ingegeven (in DmfA), worden de aanwezige uren aan de werkgever uitbetaald aan een forfaitair bedrag van € 21,30 per uur. Voor elke werknemer wordt er per schooljaar maximum 125 uren Vlaams opleidingsverlof voorzien.


De opleidingen die hiervoor in aanmerking komen zijn terug te vinden op de Opleidingsdatabank.


Interessant aan deze maatregel is dat ook de werkgever zelf een interne opleiding mag geven aan eigen medewerkers in het kader van Vlaams opleidingsverlof (VOV). Hiervoor moet de opleiding eerst geregistreerd worden in de opleidingsdatabank, alsook moet de werknemer door het volgen van de opleiding in staat zijn om een andere dan de huidige functie uit te oefenen. Ook de administratieve registratie van de opleidingsverstrekker zal meegenomen moeten worden.


Credox ontzorgt u nagenoeg volledig:

  • Met de aanvraag van de opleidingen op de Vlaamse Opleidingsdatabank

  • Met de administratieve registratie voor de opvolging en indiening van het Vlaams Opleidingsverlof aanmaak inschrijvingsbewijzen per werknemer, terugbetalingsaanvraag, aanwezigheidslijsten, aanwezigheidscertificaten per werknemer, bestanden voor het WSE loket, …)

Wilt u meer weten over hoe u deze maatregel u kan gebruiken binnen uw eigen organisatie, neem dan contact op met Credox.


Contacteer ons : ilse@credox.be

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page