top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Nijs

Vlaams Opleidingsverlof - dienstverleners

Vlaanderen wil de leergoesting van de werknemers aanwakkeren en geeft de werkgever de expliciete rol om opleidingen voor te stellen aan hun werknemers. Hierdoor kunnen de werknemers hun toekomstkansen in de sector en op de Vlaamse arbeidsmarkt versterken, en geniet de werkgever van gemotiveerder en getalenteerder personeel.


Als opleidingsinstituut kunnen jullie hierin bijdragen. Toch krijg je vaak te horen bij de bedrijven dat het budget er niet is of dat deze aan andere prioriteiten worden gegeven. Door subsidies te gebruiken kan je de werkgever hierin een stuk tegemoet komen. De Vlaamse overheid vergoedt de gegeven lesuren aan de werkgever in het kader van het systeem 'Vlaams opleidingsverlof'. Zodra er minstens 32 uren aanwezigheid door de opleidingsverstrekker geattesteerd zijn en er door de werkgever minstens evenveel opleidingsverlof werd ingegeven (in DmfA), worden de aanwezige uren aan de werkgever uitbetaald aan een forfaitair bedrag van € 21,30 per uur. Voor elke werknemer wordt er per schooljaar maximum 125 uren Vlaams opleidingsverlof voorzien.


Hiervoor moeten de voorgestelde opleidingen zijn opgenomen in de Opleidingsdatabank. Daarbij moeten uw opleidingen voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste hierbij is dat de opleiding minimaal 32 lesuren moet bevatten.

Eens de registratie in de opleidingsdatabank rond is moeten er nog heel wat administratieve taken worden uitgevoerd, gespreid in de tijd, zoals het opstellen van inschrijvingsbewijzen per werknemer, aanwezigheidslijsten, het opladen van de aanwezigen in het WSE-loket, aanmaak van opleidingscertificaten per werknemer, enz..


Wij nemen de administratieve lasten van het volledige proces (inclusief registratie van de opleidingen) nagenoeg volledig van u en uw klant over, zodat uw bedrijf en uw klanten zich kan concentreren op de core business. En omdat u deze subsidiemogelijkheid dankzij onze service zorgeloos aan uw klanten kan aanbieden, vergroot u het marktpotentieel van uw bedrijf. Een triple win-win dus.


Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend: ilse@credox.be

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page