top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Nijs

Call groene stroom: 2022 call 3

De derde call is gepland van 16 t.e.m. 30 november 2022.


De installaties die in aanmerking komen voor de tweede call zijn

  • subcall 2: overige PV-installaties

  • subcall 1: PV op woongebouwen en PV bij energiegemeenschappen

PV-installaties op woongebouwen en PV-installatie in energiegemeenschappen zullen samen in een groep als onderdeel van subcall 1, deelnemen aan de call voor een toegewezen budget. Het steunplafond voor deze nieuwe types bedraagt 33 euro/MWh voor de verwachte energieopbrengst over de levensduur van de installatie. De maximale waarden voor de kosten die in aanmerking komen zijn dezelfde als deze voor de overige PV-installaties in de huidige call.Woongebouwen zijn gebouwen met minstens twee wooneenheden of een wooneenheid en minstens één niet-residentiële eenheid, zoals bijvoorbeeld appartementsgebouwen met al dan niet een winkelfunctie op de gelijkvloers.

Een gebouweenheid, waaronder wooneenheden en niet-residentiële eenheden, is de kleinste eenheid binnen een gebouw die voldoet aan al de volgende voorwaarden:

  1. geschikt zijn voor woon-, bedrijfsmatige, of recreatieve doeleinden of een gemeenschappelijk deel zijn;

  2. ontsloten worden via een eigen afsluitbare toegang vanaf de openbare weg, een erf of een gedeelde circulatieruimte;

  3. in functioneel opzicht zelfstandig zijn.

Een wooneenheid is elke eenheid in een woongebouw die over de nodige woonvoorzieningen beschikt om autonoom te kunnen functioneren en is dus te beschouwen als een specifieke vorm van een gebouweenheid waarbij voorwaarde 1° enkel slaat op de woondoeleinden.Projecten op basis van zonne-energie moeten uiterlijk binnen 18 maanden na de datum van de betekening van de steun in dienst genomen zijn. Projecten op basis van windenergie moeten binnen 24 maanden in dienst genomen zijn


Samen met u kijken wij of uw project voldoet aan de voorwaarden van de Groen Stroom Call


. Daarna werken wij het dossier uit en helpen met indienen. Na goedkeuring begeleiden we u verder tot dat u alle subsidies heeft ontvangen.

Heeft u een project dat niet in deze regeling kan opgenomen worden, ook dan kijken we graag samen naar andere subsidiemogelijkheden.


Contacteer ons : ilse@credox.be

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page