top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Nijs

Werkbaarheidscheques 2023

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2023

Goeds nieuws! Ook in 2023 kan je als onderneming steun aanvragen om knelpunten rond werkbaar werk in kaart te brengen en aan te pakken. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 30 november 2023.


In 2022 gebruikten 549 ondernemingen een werkbaarheidscheque. Met die cheque krijgen ze tot 10.000 euro aan steun om een scan te laten uitvoeren over de werkbaarheid op hun werkvloer. Dat gaat bijvoorbeeld over het meten van stress op het werk, de motivatie van werknemers en de leermogelijkheden. Heeft u reeds in 2022 een dossier ingediend dan komt u wellicht niet meer in aanmerking.
Waarvoor gebruiken?

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.


Met een werkbaarheidscheque kan je een scan laten uitvoeren dat gaat over bijvoorbeeld het meten van stress op het werk, de motivatie van werknemers en de leermogelijkheden. Naar aanleiding van de resultaten van de scan kan je als organisatie een actieplan opmaken. Je kan advies, begeleiding en/of een opleiding aankopen voor aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, competentieversterking om werkbaar te kunnen werken en het aanpakken van een beleid rond psychisch welbevinden.


Werkbaarheidscheques kunnen enkel gebruikt worden bij samenwerking met geregistreerde dienstverleners van de kmo-portefeuille en dienstverleners met een kwaliteitsregistratie van Werk en Sociale Economie.


Omvang van de steun ?

  • Steunpercentage: 60%;

  • Private cofinanciering: 40%;

  • Steunplafond: maximaal € 10.000 per onderneming;

  • Duurtijd van projecten maximaal 12 maanden.

Samen kijken wij met u of uw project voldoet aan de voorwaarden van de Werkbaarheidscheque. Daarna werken wij het dossier uit en helpen met indienen. Na goedkeuring begeleiden we u verder tot dat u alle subsidies heeft ontvangen.


Heeft u een project dat niet in deze regeling kan opgenomen worden, ook dan kijken we graag samen naar andere subsidiemogelijkheden.


Contacteer ons : ilse@credox.be

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page